Nyári bemutatóink: A szív hídjai, Hippolyt, Római vakáció
2013. 05. 11.

Nyári bemutatóink: A szív hídjai, Hippolyt, Római vakáció

Három bemutatót is tart nyáron az Orlai Produkciós Iroda. A szív hídjai júniusi premierjét a Hippolyt és a Római vakáció követi júliusban. Az előadások a 2013/14-es évadban a Belvárosi Színházban lesznek műsoron.

Robert James Waller A szív hídjai nagy sikerű regényének filmváltozata Madison megye hídjai címen került a mozikba Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével. A regény egy természetfotós és egy önmagát kereső nő véletlen találkozásának megrendítő szerelmi történetét meséli el. A főszerepekben Udvaros Dorottyát és László Zsoltot láthatja a közönség, az előadást Novák Eszter rendezi. A szív hídja bemutatója június 29-én lesz az Óbudai Társaskörben.

o2

Zágon István nagy sikerű darabjából, a Hyppolit, a lakájból 1931-ben forgattak filmet Kabos Gyula és Csortos Gyula főszereplésével, amely a második hangosfilm volt Magyarországon, és amely azóta is visszatérő darabja a Magyarországi színpadoknak. A közismert történet Nóti Károly adaptációja, azonban a Belvárosi Színházban az eredeti, Zágon István-féle színdarabból készül az előadás a Mohácsi testvérek átiratában. A főbb szerepekben Kulka János, Elek Ferenc – a Katona József Színház színésze – és Csákányi Eszter mellett Téby Zita, Pál András, Pető Kata, Nagy Viktor, Mertz Tibor és Boros Anna lesz látható. A bemutató a Belvárosi Színházban lesz július 4-én, az előadást Mohácsi János rendezi.

o3

Ezt követően a Szentendrei Teátrumban mutatja be a Szentendrei Teátrum és az Orlai Pordukciós Iroda közösen Paul Blake zenés játékát, a Római vakációt. A többszörös Oscar-díjas filmben Audrey Hepburn és Gregory Peck alakította a magával ragadó romantikus történet párját. Az Örök Városba érkező kis ország trónörökösét, Anna hercegnőt a Nemzeti Színház fiatal színésznője, Tenki Réka játssza, partnere, a Joe Bradley bulvárriportert alakító Fekete Ernő lesz, a Katona József Színház színésze. Mellettük Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András és Nagy Dániel Viktor lesznek láthatók. A Pelsőczy Réka rendezésében megelevenedő történetet július 26-án mutatjuk be Szentendrén.

o1