Ebből nem jövök ki jól
2014. 04. 29.

Ebből nem jövök ki jól

Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás a legsikeresebb fiatal színészek közé tartozik, bár ők ezt egy kicsit másképp látják. Hullámvölgyekről, munka nélküli hónapokról, A berni követ és a Hajnal Tímea sikeréről és új, közös előadásukról beszélgettünk velük, de szóba került az otthon szülés és egy megmentett yorki is.

Felix fiatal író, aki a nagy áttörésre vár. Egyfolytában élete nagy regényén munkálkodik, amivel majd egy csapásra híres, befutott művész lesz. Kár, hogy a kiadók eddig mind visszautasították. Szomszédja, Doris modellnek vallja magát, valójában inkább prostituált. Ők ketten ugyanabban a New York-i bérházban laknak. Egy nap Dorist kiteszik a lakásából, Felixnél keres menedéket. Innentől együtt kénytelenek élni egy pici garzonban, folyton egymás agyára menve. Nagyjából erről szólt A bagoly és cicababa című 1970-es film, Barbra Streisanddal és George Segallal. Már több mint 30 éves, de mai szemmel is meglepően szórakoztató.

Most Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás játsszák újra a filmet színpadon, persze átírva, Pelsőczy Réka rendezésében. A bemutató nyáron lesz, de a próbák már elkezdődtek. Még sosem játszottak együtt, pedig sok közös van bennük. Mindketten hamar ismertek lettek, hogy aztán azt is átéljék, hogy egyáltalán nem pótolhatatlanok. Mindketten figyelnek arra, hogy ne használják el az arcukat a bulvársajtóban vagy tévéműsorokban, de odaállnak olyan ügyek mellé, amiket fontosnak éreznek akkor is, ha ezzel megosztják a közönségüket. Kívülről nézve a legsikeresebb fiatal magyar színészek közé tartoznak, de ők ezt egy kicsit árnyaltabban látják.

Az Index cikkének további része itt olvasható.