Felejthetetlen est a Grecsó testvérekkel
2017. 01. 28.

Felejthetetlen est a Grecsó testvérekkel

Grecsó Krisztián novelláskötetéből olvasott fel, testvére, Zoltán pedig táncával lépett a közönség elé pénteken az egri Forrásban.

Ősszel megjelenő novelláskötetéből is olvasott fel felejthetetlen, humort sem nélkülöző alkotásokat Grecsó Krisztián péntek este a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házban, ahol testvérével, Grecsó Zoltán táncművésszel adtak összművészeti estet mámorító énekkel és a cselló mellett egészen szokatlan „hangszerek” hangjával fűszerezve.

 Az író novelláit egy-egy személyes történettel vezette fel, elsőként például arra emlékezett, amikor feleségével ellátogattak a Líceumban található Irodalom Tanszékhez, hogy felesége újra átélhesse a vizsgái rettegését. Nem maradhatott el történet Grecsó Zoltánról sem, aki már szinte hazajár Egerbe, a Gárdonyi Géza Színházba.

A szegvári szilvafametszés argentin módja igazán megkacagtatta a művészet szerető közönséget. Történetei előtt, ahogy köteteiben is, visszaemlékezett nagyapjára, kinek köszönhetően az írót még Lehoczky Zsuzsa színművésznő is magához hívatta. A Bálint-napról, művészeti útkeresésről, és a csodálatos, „guggolós”-hatlapos ischlerről szóló novellát testvére a zenészek közreműködésével a tánc nyelvén interpretálta. A bravúros finálén még Kifli, a kutyus is megcsillogtatta parancsokat nem tűrő tehetségét.

Forrás: heol.hu