Göttinger Pál

A nulladik perc

Bemutató: 2023. 06. 16.
Az előadás hossza: 2 óra 20 perc (két részben)

Ősbemutató

Egy új korszak hajnala két részben

Játszódik Párizsban, az 1900-as világkiállítás idején, áprilisban

„Most meg még majd maguk akarják nekem elmagyarázni, hogy mi a szerelem, nézzenek oda. Én azt itt mindenkinél jobban tudom. Amikor az a mogorva uszályos megjelent a rakparton azzal a kicsike feleségével, azonnal mondtam is a kikötő népének, rakodóknak, orgazdáknak, gyilkosoknak, veteránoknak, képzőművészeknek, hogy ez a nyomorult kis gerlepár a védelmem alatt áll, én az ő boldogságukat nem hagyom, mert itt magas színvonalú szerelemről van szó, és én azonnal felismerem az ilyet, mert jegyszedő voltam az operában, és ki vagyok képezve. Sajnálom, hogy végül vérontás lett belőle, ráadásul itt ez a világkiállítás is, nyakunkon a 20. század, és azt sem kéne félvállról venni, meg nekem még fel is kéne mosnom, húslevesem is oda van téve, szóval végeztünk itt, vitéz urak?” (Pötyi néni rendőrségi vallomásának részlete, Párizs, 1900. április)

 

Az előadás műsorfüzete ide kattintva böngészhető.

Fotók / videók

Sajtó

08 június 2023

Világkiállítás, Párizs, 1900

Hihetetlen számok: ötvenmillió jegy kelt el a rendezvényre, aminek területe több, mint kétszáz hektáron húzódott a Szajna mentén, óránként negyvenezer ember léphetett be a kiállítás területére, amelyen 40 ország több, mint 83 ezer kiállítója osztozott.
Tovább
12 június 2023

Pataki Ferenc: „Izgalmas, hogy elmerülhetünk egy optimizmussal teli korban”

Pataki Ferenc A nulladik perc című előadásban játszott szerepéről, Marcelről mesélt, és azt is elárulta, mit nézne meg az 1900-as párizsi világkiállításon, ha egy időgép segítségével a 20. század hajnalára repülhetne vissza.
Tovább
15 június 2023

Személyre szabottan – Udvaros Dorottya A nulladik percről

A színművésznő az 1900-as párizsi világkiállítás idején játszódó A nulladik perc című ősbemutatóban alakítja Madame Pie-t, a kikötői asszonyságot.
Tovább