Állj bele

Bemutató: 2020. 01. 10.
2 óra (szünet nélkül)
ÁLLJ BELE!
KÖZÖSSÉGI SZÍNHÁZI JÁTÉK
 
PROGRAMSOROZATUNK KÖZÉPPONTJÁBAN AZ ORLAI PRODUKCIÓS IRODA ELŐADÁSAI ÁLTAL FELVETETT TABUTÉMÁK ÁLLNAK.
 

Ezekről szeretnénk közösen gondolkodni Önökkel, a résztvevőkkel drámajátékok és improvizációs gyakorlatok segítségével. A kétórás interaktív alkalmakon megosztjuk egymással gondolatainkat, különböző véleményeket és nézőpontokat vizsgálunk meg. Az esték kérdéseit az Orlai Produkciós Iroda alkotóközösségének egy-egy tagjával közösen járjuk körbe.

A programokra minden érdeklődőt szeretettel várunk, azokat is, akik még nem, vagy már régebben látták az adott témához kapcsolódó előadást.

ÁLLJ BELE! MINDEN HÓNAP MÁSODIK PÉNTEKÉN, 18 ÓRÁTÓL A JURÁNYI PRODUKCIÓS KÖZÖSSÉGI INKUBÁTORHÁZBAN.

 

IDŐPONTOK ÉS TÉMÁK:
 
2020. NOVEMBER 20. 18.00 - ÁTLÉPED A VONALAT? (HATÁRÁTLÉPÉSEK)
 

Hol húzod meg a határaidat? Át mered lépni őket? Érezted úgy, például a karantén alatt, hogy átlépted valamelyik határodat? Hogyan éljük meg és hogyan reagálunk, ha szélsőséges helyzetbe kerülünk? Mikor és mit vállalunk be/fel? hogyan lehet minket kimozdítani a komfortzónánkból, ha egyáltalán ki kell...

Kapcsolódó előadás: Határátlépések

JÁTSZÓTÁRSAK: MÉSZÁROS MÁTÉ, ÖTVÖS ANDRÁS

 

 

2020. OKTÓBER 16. 18:00 - A VELÜNK ÉLŐ ERŐSZAK (23 PERC)

Hol kezdődik az erőszak? Hogyan viszonyulunk hozzá, ha az utcán, a munkahelyen, az iskolában vagy a családon belül történik? Hogyan, ha áldozatok, ha elkövetők vagy csak a szemlélői vagyunk? Merünk beszélni róla?

Kapcsolódó előadás: 23 perc

JÁTSZÓTÁRS: KESZÉG LÁSZLÓ

 

FEBRUÁR 14. 18:00 - MI LETT VOLNA HA…

Hogyan alakult volna az életem, ha…? Egy-egy drámai vagy szürreálisan komikus helyzetben bizonyára mindenki eljátszott már ezzel a gondolattal. Milyen lenne az a másik élet? Igaz-e a mondás, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, vagy valóban léteznek eleve elrendelt dolgok?

Kapcsolódó előadása: Second life, avagy Kétéletem

JÁTSZÓTÁRSAK: KOVÁCS PATRÍCIA/ MÉSZÁROS MÁTÉ / SCHRUFF MILÁN

 

JANUÁR 10. 18:00 - KÖZÖSSÉGI SZÍNHÁZI JÁTÉK A MÁSSÁGRÓL

Mitől függ a másság megítélése és elfogadása? Mi a szerepe a félelemnek a kirekesztésben? Hogyan válik valaki kiközösítetté? Felül lehet írni az ősi indulatokat?

Kapcsolódó előadása: Leszámolás velem

JÁTSZÓTÁRS: NAGY DÁNIEL VIKTOR

Fotók / videók