Peter Pavlac

Dolcsaja vita

Bemutató: 2010. 07. 23.

Annakidején úgy nevezték: „a szovjet hercegnő”. Apja az akkori világ egyik legnagyobb hatalmú embere volt: Leonyid Brezsnyev, a szovjet kommunista párt főtitkára, a szovjet birodalom tényleges vezetője. Lánya, Galina a család fekete báránya volt: fiatal korától dacolt apjával, már húszévesen megszökött egy nála 20 évvel idősebb cirkuszi artistával, és évekig a cirkusszal járta a világot. Zabolátlan életéről legendák terjedtek: minden mennyiségben fogyasztotta a férjeket, a briliánst, a pezsgőt, de sosem menekülhetett el apja korlátozó hatalma elől, amely talán másként, mint a szovjet birodalom többi polgáráét, de az ő életét is megnyomorította.

Peter Pavlac pozsonyi író és dramaturg 2008-ban valóságot és fikciót ötvöző darabot írt Galina Brezsnyeváról. A műből készült előadást azóta is nagy sikerrel játsszák Pozsonyban. Idegen nyelvű előadását először Magyarországon engedélyezi a szerző. A színpadi változatot Parti Nagy Lajos szövege alapján Ardai Petra, Csákányi Eszter, Molnár Áron és Veress Anna készítették.

„Kezdettől Csákányi Eszter hangján hallottam a mondataimat, hisz ezt a fajta, tragikomikus, groteszk humort, szentnek és profánnak, fentnek és lentnek ezt a kelet-közép-európai keverékét Csákányi színészi anyanyelveként, senkihez nem hasonlíthatóan beszéli.”

Az előadás a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésével jött létre!

Szereplők

Stáb

Díszlettervező
Jelmeztervező
Dramaturg
Munkatárs
Munkatárs
Magyar szöveg
Színpadra alkalmazta
Színpadra alkalmazta
Színpadra alkalmazta
Színpadra alkalmazta
Producer

Fotók / videók