Aldo Nicolaj

Hárman a padon

Bemutató: 2021. 12. 16.
Az előadás hossza: 2 óra (egy szünettel)

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél... lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál... barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

 

Online bemutató: 2021. november 25., SzínházTV

 

A Hárman a padon meghirdetett előadásai 2024. január 9-től kezdődően elmaradnak. A színdarab a továbbiakban nem kerül műsorra, Benedek Miklós szerepét nem veszi át más művész.

Fotók / videók

Sajtó

13 november 2021

Átélhető sorsok és nagyszerű színészi összjáték

A Hárman a padon bemutatója előtt a rendezőt, Göttinger Pált kérdeztük.
Tovább
20 november 2021

Egri Márta: „Ambra szeretné másokkal is megismertetni az élet örömeit”

A Hárman a padon rég várt bemutatójára készülünk. A történet női szerepében Egri Mártát láthatja a közönség.
Tovább
24 november 2021

Egy igazi színészdarab nagyszerű művészekkel

Benedek Miklóssal és Gálvölgyi Jánossal a Hárman a padon bemutatója előtt beszélgettünk.
Tovább