50. Kramer kontra Kramer a Belvárosi Színházban
2013. 09. 19.

50. Kramer kontra Kramer a Belvárosi Színházban

2013. október 18-án 50. alkalommal játsszák Rába Roland rendezésében, Péterfy Bori és Nagy Ervin főszereplésével a Kramer kontra Kramer című darabot a Belvárosi Színházban.

A darab bemutatásakor 2012 júniusában a magyar színházi élet megelőzte a New York-i, vagy a londoni bemutatókat, hiszen a Kramer kontra Kramer Oscar-díjas film eredeti, színpadi változatát a budapesti Belvárosi Színház, az Orlai Produkciós Iroda szervezésében tűzte műsorra, akkor még Kovács Patríciával és Nagy Ervinnel a főszerepekben.

ff_00610

Azóta az anyát alakító Kovács Patrícia átadta a stafétát Péterfy Borinak, amivel a darab esszenciája ugyan nem változott, de a színésznő alakításával másra heyeződött a hangsúly. Nagy Ervin pedig továbbra is hitelesen alakítja az egyre felelősségteljesebb apát. “A két színész sok mindenen megy végig odabent. Ebből kevés látható – annál érvényesebb és hitelesebb. Mert ezzel együtt létrejön az ív: Joanna és Ted felnőtté válásának története. A két színész kiváló partnere a Billyt ugyancsak belülről, érzésből, lélekből, szívből megjelenítő Házi Zajzonnak, aki nem játszik – ebben a bő két órában ez a fiú tényleg Billy. És meg tudjuk érteni, miért (lenne) olyan nehéz elengedni.” – írt a 7óra7.hu.

Az Orlai Produkció továbbra is igyekszik leginkább olyan minőségi szórakoztató darabokat a repertoárjára venni és azon tartani, amelyek üzenetét, gondolatiságát a nézők magukkal vihetik a mindennapjaikba, hogy az eltérő élethelyzetekben hatással legyenek rájuk és cselekedeteikre, ezzel megváltoztatva az élethez való hozzáállásukat. A Kramer kontra Kramer is ezen elképzelést tükrözi.

Időpont: 2013. október 18.