Balla Eszter a Római vakációban: „Igazi örömjáték lesz”
2014. 02. 07.

Balla Eszter a Római vakációban: „Igazi örömjáték lesz”

Február közepétől az Orlai Produkciós Iroda Római vakáció előadásában Balla Eszter veszi át Anna hercegnő szerepét, mivel Tenki Réka anyai örömök elé néz.

Hogy jött az ötlet, hogy te veszed át a szerepet?Balla Eszter_k

Balla Eszter: Pelsőczy Réka, a darab rendezője mesélte, hogy miközben készült erre a munkára, Anna hercegnő szerepére senki mást nem tudott elképzelni, csak Tenki Rékát. Aztán, mikor még nem is tudták, hogy Réka terhes, olvasott egy velem készült interjút a Nők Lapjában. Mi nagyon régóta ismerjük egymást, és az interjú közben megvilágosodott, hogy: „jé, ha valaki még el tudta volna játszani ezt az szerepet, akkor az Eszter!” Pár nappal később jelezte neki Tenki Réka, hogy anyai örömök elé néz. Egyértelmű volt a megoldás. Felhívtak, én pedig nagyon örültem a megkeresésnek.

Ez valamikor december legvégén volt, január elején már meg is néztem a produkciót. Van egy öt hónapos kisbabám, úgyhogy mostanában kevesebbet járok színházba, pedig nagyon szeretek, szeretem a Tibornál futó előadásokat is.

Most már zajlanak a próbák is…

Balla Eszter: Kicsit furán alakult, nemrég elutaztam három hétre, a rendező is dolgozik máshol, de végül a nagyon ügyes egyeztetésnek köszönhetően mostanra már lepróbáltam a darabot, megtanultam. Február 17-én játszom először Anna hercegnőt, előtte egy éjszakai összpróba lesz, mivel nehéz egyeztetni a csapatot. Szóval egy éjszakai összpróba – és aztán a mélyvíz. (nevet)

Az idő rövidségén kívül mi az, ami kihívás a feladatban?

Balla Eszter: Amikor megnéztem az előadást, kapkodtam a levegőt, mert ránézésre egy légies, könnyed szórakoztató előadás és a szerep is az, de közben technikailag elég bonyolultnak találtam. Sok a színpadi jelenlét, sok a jelenet. Anna hercegnő hihetetlenül felfokozott állapotban van végig, ezt tényleg nagyon nehéz megcsinálni. De annyira fantasztikusak a partnerek, annyira jól irányít a rendező és Réka olyan tisztán, érthetően játssza a szerepet! Ez nagy segítség egy beugrónak! Kaptam egy-két jó tanácsot is erre a két hétre, amíg nincs próba, ezen kívül talán van annyi tapasztalatom, hogy úgy is hiteles tudok majd lenni, hogy nekem nem volt két hónapom érlelni magamban a karaktert. Tenki Rékát nagyon kedvelem, remek színésznőnek tartom, ezúton is sok boldogságot neki és ígérem, vigyázok a szerepére!

Az ősszel a Poligamy bemutatója kapcsán lehetett téged látni a tévében. Az is egy filmből készült színdarab. Egyre népszerűbbek a filmes adaptációk?

Balla Eszter: A magyar színházi életnek vannak korszakai, lehet, hogy most ezt a korszakot éljük. Én egyáltalán nem bánom, nagyon izgalmas. Külföldön is ugyanígy van ez, ennek nagyon nagy a népszerűsége. Ami alkalmas arra, hogy jól meglehessen csinálni, azt miért is ne? A nézőknek pedig, gondolom, jó élmény, hogy az ismert történetet megnézik, és azt lehet figyelni, hogy ezt színházban, élőben hogyan valósítják meg.

Jártál már Rómában?

Balla Eszter: Vakációztam már Rómában, nagyon tetszett. A családommal még nem jártam ugyan minden helyen Európában, de eddig az olaszokat szeretem a legjobban. Annyira barátságosak! Kempingezni voltunk és amikor másodjára mentünk be a boltba, már a nevén szólították a kislányomat. Nagyon kedves emberek. Jóleső egy ilyen vidám, olaszos hangulatú darabon dolgozni. Ahogy végiggondolom, egyik mostani partnerrel sem dolgoztam még korábban együtt, de nagyra tartom és tisztelem a művészetüket, úgyhogy ez számomra igazi örömjáték lesz, és nagyon várom, hogy beállhassak.

Az internetes visszajelzések alapján a nézők is nagyon izgatottak. Van két kicsi gyereked, ez nem okoz néha kényelmetlenséget?

Balla Eszter: Ó, ez nálunk már egy nagyon rutinos dolog. Két aktív nagymama van és a férjem is remekül el tudja látni a két kicsit, ha arról van szó. Általában el szoktam őket osztani, hogy egyszerre csak egy csemetével kelljen boldogulni. Esténként persze nem, akkor egyvalaki otthon lefekteti őket. De már a kisebbik is megszokta, hogy néha nem az anyuval fekszik le aludni. Anyatej mindig van otthon. Nagyon szerencsés vagyok, mert a családom segítségével meg tudom oldani, hogy egy-egy estét ne legyek odahaza.