Márciusban online premier: Hárman a padon
2021. 02. 17.

Márciusban online premier: Hárman a padon

Március 25-én láthatják új előadásunkat, amelyet kifejezetten az online térre készítettünk.

November végén egy különleges esemény tanúi lehettek: online olvasópróbát tartottunk a Hárman a padon című előadásunkból. Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta ez alkalommal találkoztak először a szívmelengető történettel, és már ekkor, a nyugodt, ráérős értelmezés közben fölsejlett a nagy alakítások ígérete. Rengeteg pozitív visszajelzést, biztatást és köszönetet kaptunk Önöktől. A művészek februárban személyesen is találkozhattak a rendezővel, Göttinger Pállal, és elindult az a próbafolyamat, amelynek eredménye, a bemutató március 25-én látható a SzínházTV-n. Egyedülálló felvétel készül: a Hárman a padon-t nem egyszerűen rögzítjük, hanem új gondolati-érzelmi dimenziót hozzáadva a művészek játékához, kifejezetten a képernyőre adaptáljuk a művet.

Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta alakításában csodálatos emberi történetet ismerhetnek meg: a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél... lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál... barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

Legyenek március 25-én a tanúi ennek a kalandnak! A jegyeket itt vásárolhatják meg: https://szinhaztv.com/eloadas/harman_a_padon

Minden online közvetítésünkre érvényesek a bérletek és a páros jegyek. A felhasználást érintő tudnivalókról (szükséges adatok, regisztráció menete, visszajelzési határidő) honlapunkon tájékozódhatnak: https://orlaiprodukcio.hu/news.php?id=4625

A Hárman a padon online bemutatójára is fel tudják használni bérleteiket és páros jegyeiket, de a nagy előzetes érdeklődés miatt az átváltást 300 jegyben korlátoztuk.

További márciusi közvetítéseink:

március 5. Megyek utánad

március 6. Párterápia

március 19. Bocs, félrement!

március 23. Second Life, avagy Kétéletem

A közvetítések 19 órakor kezdődnek és másnap 23 óráig érhetők el.