Mit rejt Hippolyt elegáns ruhája?
2013. 07. 05.

Mit rejt Hippolyt elegáns ruhája?

Kulka Jánossal a címszerepben mutatja be a Belvárosi Színház ma este a Hippolyt című produkciót. A Mohácsi fivérek által átdolgozott klasszikus színdarab időtállóságáról Kulka János színművész Inforádiónak adott interjúban mesélt.

Mire tanít a Hippolyt? Ez a darab megtanít arra, hogy szembe nézzük saját magunkkal, és úgy éljünk, ahogy nekünk jó - mondta Kulka János az infoRádiónak. Az emberekben mindig ott van a megfelelés kényszere, és ha feltűnik egy többnek látszó ember, görcsösen, önmagunkat megtagadva próbáljuk bebizonyítani, hogy mi is vagyunk olyan jók. Ez az emberi kisszerűség adja a darab konfliktusát - tette hozzá.

A darab korábbi változatában nem sok minden derült ki Hippolyt személyiségéről, viszont a Mohácsi fivérek rendezésében készült darabban Kulka Jánosnak lehetősége adódik megmutatnia, ki is ez az ember az elegáns ruha alatt. A színművész szerint egy szenvedélyes, sajátos Hippolyt szüleletett a közös munkából.

Kulka János nem először dolgozik együtt a Mohácsi testvérekkel, és elmondása szerint most is sikerült megtalálniuk a közös hangot. A rendező párosról köztudott, hogy nagy szabadságot ad a színészeknek. Kulka János szerint az ő hihetetlen lelkesedésük és a darab iránti szeretetük segítette, hogy nézők jobban megismerhessék Hippolytot.

A hanganyagot Oláh András készítette.