Villáminterjú: Schneider szerepében Elek Ferenc
2013. 05. 16.

Villáminterjú: Schneider szerepében Elek Ferenc

Elek Ferenc Schneider szerepét játssza a Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál című előadásban, amit a Mohácsi testvérek rendeznek. Villáminterjú Elek Ferenccel.

Hogyan kerültél a produkcióba?

Úgy tudom, az első tervek szerint Kovács Zsolt, a nagyszerű kaposvári színész játszotta volna Schneider úr szerepét, de valami miatt nem tudta elvállalni. Aztán Mohácsi János rendező és Orlai Tibor producer rám gondoltak. A dologban ami igazán érdekes, hogy sem életkorban, sem karakterben nem vagyunk hasonlóak Kovács Zsolttal. De ha a Mohácsi testvérek így döntöttek végül, akkor annak egészen biztosan nyomós oka van.Bízom bennük.

Nem először dolgozol a Mohácsi testvérekkel. Milyen volt a találkozás velük a Katona József Színházban, A nyaralásban, amelyet a mostani évadban mutattatok be?

Nagyon szerettem Mohácsiékkal dolgozni! Nagyon a színészből dolgoznak. Ezt persze a Katonában,a rendezőknél alapvetően megszokhattuk. A Nyaralás esetében gyakorlatilag a próbafolyamat közben született meg a szövegkönyv, nem kész darabból dolgoztunk. Nekem az idővel volt bajom.Féltem,hogy nem fog elkészülni, megíródni a darab a bemutatóra,izgi volt.Egyébként is ilyen szorongós vagyok. Végül meglett, és sikerrel megy. De úgy tudom, a Hippolytnál most egy kicsit előre dolgoznak.

Ritkán jársz ki a Katonából.

Szerencsére elég sokat dolgoztatnak a Katonában, ezért ritkán tudok kimenni, de jó néha más közegben is dolgozni, miközben imádok a Katonában játszani. De fontosnak tartom, hogy egy kicsit kint is legyen a színész az anyaszínházából, abból csak profitál,ő is és a színház is. Ezúttal pazar a szereposztás: Csákányi Eszterrel és Kulka Jánossal nagyon izgalmas lesz együtt dolgozni. Ígéretesnek tűnik, nagy örömmel vágok bele a kalandba.