A kellékes a Belvárosi Színházban debütál
2022. 10. 09.

A kellékes a Belvárosi Színházban debütál

A kellékes új helyen, új energiákkal várja régi és új nézőit! 2022. október 19-től a Belvárosi Színházban játssza Kern András Eberhard Streul és Parti Nagy Lajos kellékes-revüjét.

Eberhard Streul kellékes-revüje nyomán Parti Nagy Lajos írt magyar darabot egy színházi kellékes nagy pillanatából, színházi estéjéből, amelyet Ilan Eldad, a Hat hét hat tánc és Az élet, mint olyan rendezője állított színpadra. Pazar ritmusban előadott, szívmeleg anekdoták fantasztikus művészekről, a magyar színházművészet ikonjairól, egy feledhetetlen este, Kern András jutalomjátéka várják azokat, akik megnézik a produkciót.

Bieder József előadás után teszi a dolgát, pakol az üres színpadon, s fölnézve közönséggel, méghozzá telt házzal találja magát szembe. Először megriad, nem tudja, hogy oldja meg ezt a szokatlan, már-már szürreális helyzetet, végül megdicsőül. E hajdani segédszínész, ez az örök háttérember mesélni kezd az életéről, ami a színház, s a színházról, ami az élete. Tán nem az első, de alighanem utolsó „fellépésén" minden képességét, tapasztalatát és képzeletét mozgósítva elvarázsolja, elszórakoztatja mindazokat, akiket a nézőtéren lát. „Kitűnő, mindenestül színházi alapötlet” – írta róla a kritika. Az összes magánszám, az összes produkció természetesen róla szól. Róla szól a sírás, a nevetés, az egész este Kern András előadásában. „Kern magabiztos nevettető, s elég keserű bohóc ahhoz, hogy az ironikus nosztalgia a színészi-színházi mulandóság mementója is legyen” – dicsérték a színművészt.

2008-ban volt a bemutató, azóta töretlen a Vígszínház és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésben létrehozott előadásának sikere, amely október 19-től a Belvárosi Színházban látható. Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges.