A Színikritikusok díjára jelölve a Kalamazoo
2023. 08. 01.

A Színikritikusok díjára jelölve a Kalamazoo

A legjobb szórakoztató előadások kategóriájában a Színikritikusok díjának egyik várományosa a Kalamazoo.

Büszkeség számunkra, hogy évek óta a legjobbak között vagyunk. Íme a Színházi Kritikusok Cége szavazásain kapott elismeréseink:

2006/2007 A legjobb zenés/szórakoztató előadás: Richard Alfieri: Hat hét, hat tánc (Orlai Produkciós Iroda, rendezte: Ilan Eldad)

2008/2009 A legjobb női főszereplő: Csákányi Eszter (Fédra Fitness, KoMa Társulat – ALKA.T – Orlai Produkció; A hét asszonya, Nemzeti Színház – Kék Produkciós Iroda – Orlai Produkció – Budapesti Tavaszi Fesztivál); A legjobb független színházi előadás: Tasnádi István: Fédra Fitness (KoMa Társulat – ALKA.T – Orlai Produkció, rendezte: Tasnádi István)

2009/2010 A legjobb gyerek- és ifjúsági előadás: Veres András: Keresztanya (Orlai Produkció – egri Harlekin Bábszínház, rendezte: Csató Kata)

2012/2013 Különdíj: Orlai Tibor produceri tevékenységéért

2015/2016 A legjobb női főszereplő: Tenki Réka (Egyasszony, Orlai Produkciós Iroda – FÜGE Produkció)

2016/2017 A legjobb férfi főszereplő: Keresztes Tamás (Egy őrült naplója, Katona József Színház – FÜGE – MASZK Egyesület, Szeged – Orlai Produkciós Iroda)

Az Egyasszonyt és az Egy őrült naplóját továbbra is játsszuk a Jurányi Házban, az októberi időpontokra már jegyek vásárolhatók. A Kalamazoo természetesen szintén műsoron marad a Belvárosi Színházban, szeptember 2-án ezzel az előadással indul a 2023/2024-es évadunk.

Szeptemberi és októberi előadásainkra már kaphatók a jegyek, és a rendkívül kedvező árú, 3 előadásra érvényes szabadbérleteket is meg tudják vásárolni.

A díjátadó időpontja szeptember 17., helyszíne a Katona József Színház. A kategória további várományosai a Kalamazoo mellett a Jógyerekek képeskönyve, a tatabányai Jászai Mari Színház előadása, illetve a The Black Rider, az Örkény Színház produkciója.