Áprilisban kiderül, kié lesz a kutya!
2024. 03. 22.

Áprilisban kiderül, kié lesz a kutya!

Az április legfontosabb eseménye egy premier lesz: április 21-én mutatjuk be a De kié lesz a kutya? című válási komédiát a Belvárosi Színházban. Büszkeség, hogy előadásaink olyan fesztiválok programjában szerepelnek, mint a Szentendrei Tavaszi Fesztivál vagy a színház gyógyító erejét hirdető veszprémi Lélektől lélekig fesztivál.

A De kié lesz a kutya? főhősei, a tengeri élővilágot bemutató akváriumot igazgató Georg és a művészettörténészi karriert a gyereknevelésért feladó Doris kényelemben, biztonságban és szeretetben felnevelte és egyetemre indította gyerekeit. Hirtelen kiürült a ház, itt az idő és a lehetőség arra, hogy új életet kezdjenek. Míg azonban Georg ezt egy másik, fiatal nővel képzeli el, Doris kétségbeesetten ragaszkodik a dolgok rendbetételéhez, azaz a terápiához. A terapeuta rendelőjében pedig kitör a harc, melynek szórakoztatóan emberi fordulataiba újabb és újabb szereplők kapcsolódnak be, és sohasem lehet tudni, honnan hallatszik majd a következő robbanás.

A válási komédia egy 2019-es nagy sikerű, a müncheni filmfesztiválon bemutatott, a nyitó hétvégén számos rekordot megdöntő, nagy kritikai és közönségsikert arató német filmből készült, amelyet maga a forgatókönyvíró, Martin Rauhaus írt színpadra, és a német nyelvterületet színházaiban hatalmas sikerrel játsszák.

A darab nem hagyományos szerkezetű: a történet egyszerre több szálon párhuzamosan zajlik. A néző hol bekacsint egy helyszínre, és az ismerősség érzetével állapíthatja meg, hogy vele is ugyanaz esett meg, hol pedig a meglepetést követően elgondolkodhat azon, vajon mit tenne egy hasonló szituációban.

A válni akaró házaspárt az Orlai Produkció egyik alapembere, Pataki Ferenc és az alkotóközösséghez első alkalommal csatlakozó Szinetár Dóra alakítja, a terapeuta szerepében Péterfy Bori látható Az Orlai Produkciónál debütáló Bíró Panna Dominika tehetséges és fiatal zoológusa kavarja fel a több, mint két évtizedes házasság állóvizét, Cseh Judit és Adorjáni Bálint pedig a baráti házaspár, akik bizalmasként, segítőként és tanácsadóként figyelik az eseményeket.

A bemutató április 21-én lesz, a további előadások: április 22., 30., május 9., 12., 29. Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges.

Áprilisban három állandó játszóhelyünkön 20 produkció közül választhatnak nézőink, de szokás szerint utazni is fogunk, íme az útiterv: Baja, Gödöllő, Győr, Miskolc, Pápa, Pécs, Pilisvörösvár, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Vác, Veresegyház.

Teljes áprilisi programunk itt böngészhető végig.