Bemutató márciusban: Tapasztalt asszony
2023. 02. 17.

Bemutató márciusban: Tapasztalt asszony

Tasnádi István saját darabját rendezi, premier március 31-én a Jurányiban.

„A nő nem férfi, a férfi nem nő. Ennyi.”

Ebben az előadásban egyáltalán nem biztos, hogy az apa férfi és az anya nő, hőseink esküvő helyett válási partit tartanak, a férfi szüli meg a gyereket, és egy metodista lelkész bigott feleségétől szaftos szexuális felvilágosítást kapunk.

Választ keresünk arra a kérdésre is, hogy miként lehet életben tartani évtizedeken át egy intenzív testi és lelki kapcsolatot, tágabb értelemben: hogyan lehet együtt tartani a családot? Kin múlik? A nőn?

Az elmúlt párezer évben egyértelműen igen volt a válasz. A nő a család lelke, gyökere. Ha a nő eléggé aláveti magát a férfinek, ha eléggé biztos, nyugodt, meleg otthont tud teremteni számára úgy, hogy közben szexuálisan is izgató maradjon, akkor a férfi maradni fog. És ma mi a helyzet? Előadásunk egy száz évvel ezelőtti leánynevelő brosúra tanácsaiból kiindulva igyekszik megtalálni a mára érvényes válaszokat.

Tasnádi István alkotótársai Antal-Fógel Adrienn díszlet- és Ignjatovic Krisztina jelmeztervező, Monori András zeneszerző és Lőrinc Katalin koreográfus.

Az előadásban Péterfy Borit, László Lilit, Pataki Ferencet és Schruff Milánt láthatja a köznség.

A bemutató március 31-én lesz a Jurányi Ház színházermében.

A további időpontok és a jegyvásárlási lehetőség itt találhatók.