Három előadásunk szerepel a Kulter.hu 2021-es színházi toplistáján
2022. 01. 19.

Három előadásunk szerepel a Kulter.hu 2021-es színházi toplistáján

A Kulter.hu színházi toplistáján a Nem baj, majd megértem, a Hamis hang és a Budapest, Te! is az év legjobbjai között szerepel. 

A Budapest, Te! a legjobbak listáján a hatodik helyre került.

Megint egy olyan előadás, amelyben több, sokkal több van, mint amennyit az ismertető alapján lehetne gondolni.

„Zenés városnézés”, hirdetik, de szerencsére ennél sokkal többet kapunk.

Érdekes kérdés, hogy a zeneszámok közti jelenetek összekötők-e, vagy pedig a dalok illusztrálják és egészítik ki a jeleneteket – akármelyik igaz lehet, a lényeg az, hogy egy kerek egész áll össze a végére. És mennyivel több ez, mint egy városnézés! Korrajz is, pesti embertípusok felvillantása, olyan hangulatok és érzések megmutatása, amelyek átéléséhez még csak nem is kell pestinek lenni, de azért persze az aha-élmény sokat hozzátesz.

És hát akik játsszák: Járó Zsuzsa, Péter Kata, Radnay Csilla, Nagy Dániel Viktor – nem is folytatom, ilyen színészekkel csak jó produkció jöhet létre, különösen, ha Pelsőczy Réka rendezi. Ráadásul a saját élményeiket is beleszövik az előadásba, amely még személyesebb lesz ezáltal – és persze mindig ott marad a nézőben a kis kétely, hogy akkor ebből mennyi a színház és mennyi a valóság? 

A legjobb részek a legfájdalmasabbak is egyben – Budapesthez a történelme is nagyon hozzátartozik, amelynek nem csak fényes részei voltak. Az Orlai Produkciónál megint eltalálták az arányt: úgy lett kiválóan szórakoztató az előadás, hogy közben értelmes és elgondolkodtató. Ezt is nyugodtan meg lehet nézni akár többször is, működni fog minden alkalommal.

A szerkesztőség tagjai további két előadásunkat is fontosnak tartották.

Hárman mondták, hogy az év legkiemelkedőbb előadása számukra a Nem baj, majd megértem a Jurányi Házban, Szikszai Rémusz rendezésében, az Orlai Produkciótól (...). Aki látta és akivel beszéltünk, mind toplistásnak mondta a Hamis hangot a 6színben, Ujj Mészáros Károly rendezésében, az Orlai Produkciótól. (Kulter.hu)


Jegyvásárlás az előadásokra:

Budapest, Te!

Hamis hang

Nem baj, majd megértem