Egy visszatérés és egy búcsú márciusban
2024. 02. 17.

Egy visszatérés és egy búcsú márciusban

Márciusban is színes és gazdag műsorkínálattal készülünk. Nézőink három állandó játszóhelyünkön 28 produkció közül választhatnak, a Budapesti Színházak Éjszakája keretében lesznek nyílt próbáink, határon innen és túl pedig 12 városba látogatunk el. 

Nézőink kérték, mi teljesítjük: márciusban visszatér a repertoárra az Egy apró kérés

Főhősünk, Arnold sikeres építész. Megkapta élete legnagyobb felkérését: tervezzen látványos toronyházat Párizs közepére. Minden oka megvan az ünneplésre, erre is készül feleségével és legjobb barátaival. Kathrin azonban váratlan hírrel érkezik haza; egy pillanat alatt az összes közép- és hosszabb távú tervük új megvilágításba kerül. A két házaspár olyan meglepő komikus játszmák és szópárbajok közepén találja magát, amelyeknek egyikük sem sejti a kimenetelét. 

A vígjáték kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszintén és cinkos humorral. 

Az osztrák szerző, Stefan Vögel is látta az előadást, és szuperlatívuszokban beszélt Rába Roland rendező precizitásáról, és a négy színész, Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Járó Zsuzsa és Mészáros Máté összjátékáról.

Az Egy apró kérés március 22-én látható ismét a Belvárosi Színházban. Jegyvásárlás az előadásra itt lehetséges.

A színházi működést az állandó változás jellemzi. Ahhoz, hogy egy új előadás műsorra kerüljön, gyakran el kell búcsúznunk egy másiktól. Még akkor is, ha egy annyira szeretett produkcióról van szó, mint a Kaktuszvirág.

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Juliantől. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?

Ötvös András és Kovács Patrícia játsszák a Kaktuszvirág főszerepeit, mellettük Schruff Milán, Józsa Bettina, Hunyadi Máté, Ficzere Béla, Fekete Györgyi és Mész Adrienn komédiázik fergetegesen.

A Kaktuszvirág március 26-án búcsúzik a közönségtől. Várunk mindenkit nagy szeretettel erre a különleges estére és egy olyan előadásra, amely 2019 óta bejárta az országot! Jegyvásárlás az előadásra itt lehetséges.

 

Teljes márciusi műsorunk itt böngészhető végig.

 

Március 23-án a Budapesti Színházak Éjszakája keretében a De kié lesz a kutya? című előadásunk nyílt próbáin vehetnek részt az érdeklődők a Kristályban.

A komédia főhősei, Georg és Doris kényelemben, biztonságban és szeretetben felnevelték gyerekeiket. Most, hogy ők elmentek egyetemre, hirtelen kiürült a ház, új életet lehetne kezdeni. Georg ezt egy másik, fiatal nővel képzeli el, Doris viszont kétségbeesetten ragaszkodik a dolgok rendbetételéhez, a terápiához. Kitör a harc, melynek szórakoztatóan emberi fordulataiba újabb és újabb szereplők kapcsolódnak be, és sohasem lehet tudni, honnan hallatszik majd a következő robbanás.

A nagy sikerű német filmvígjáték friss színpadi adaptációját Paczolay Béla rendezi, az előadásban Szinetár Dórát, Pataki Ferencet, Péterfy Borit, Cseh Juditot, Adorjáni Bálintot és Bíró Panna Dominikát láthatják.

A bemutató április 21-én lesz a Belvárosi Színházban, jegyek már ide kattintva kaphatók.

De addig még határon innen és túl is jó néhány városba elutazunk márciusban!

Márciusban Aradon, Baján, Debrecenben, Dunaszerdahelyen, Egerben, Fonyódon, Gyulán, Pakson, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Vácott és természetesen Budapest külsőbb kerületeinek nagy presztízsű művelődési házaiban is játsszuk előadásainkat.

Várjuk régi és új nézőinket is nagy szeretettel!