Februári műsorunk már elérhető!
2023. 12. 20.

Februári műsorunk már elérhető!

A február legfontosabb eseménye a Katona József Színházzal együttműködésben készülő Lavina bemutatója lesz. Három állandó budapesti játszóhelyünkön és több vendégjátékon várjuk nézőinket. 

Februárban 25 előadás közük választhatnak nézőink. Legfrissebb produkcióink közül a Skorpió február 8-án és 25-én, a Mikor hazudtam? február 15-én és 27-én lesz műsoron.

Új bemutatónk, a Lavina premierje február 25-én lesz a Belvárosi Színházban.

A Lavina című svéd film 2014-ben került a moziba, több szaklap az év legjobbjai közé sorolta Ruben Östlund alkotását. A forgatókönyvet – komoly kritikai elismeréssel – Tom Price írta színpadra, az ősbemutató London egyik legizgalmasabb színházi műhelyében, a Donmar Warehouse-ban volt 2022 januárjában.

A történet egy látszólag tökéletes boldogságban, nyugodt anyagiak között élő négytagú családról szól, akik síelni mennek a francia Alpokba. Ahol az idilli síelési körülményekhez a környék nagyobb hótömbjeiben robbantásokat végeznek – hogy megfelelő mennyiségű és minőségű hó borítsa a pályákat –, ezt pedig a turisták, köztük a mi kis családunk, csodálattal vegyes félelemmel nézik és fényképezik. Amikor a hótömeg egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően a hütte teraszára zuhan, mindenki más-más módon reagál. A hirtelen érzelmi sokkra adott reakcióként a menekülés is teljesen elfogadható reakció egy ilyen helyzetben, a menekülés tagadása azonban elfogadhatatlan.

A Lavinában a döntések súlyáról, a látszatboldogságról, a 40-es generációt érintő kérdésekről, középkorú férfiak és nők öndefiníciójáról, házastársaikhoz, partnereikhez és gyerekeikhez fűződő viszonyáról fanyar humorral és empátiával esik szó.

A Katona József Színházzal együttműködésben készülő előadás rendezője Pelsőczy Réka, alkotótársai Zöldi Gergely (fordító), Juristovszky Sosa (jelmezervező), Tihanyi Ildi (díszlettervező), Hunyadi Máté (zeneszerző), Duda Éva (mozgástervező). A produkció főbb szerepeit Járó Zsuzsa és Mészáros Béla alakítják, mellettük László Lili, Száraz Dénes, Ullmann Mónika, Tóth Zsófia, Rohonyi Barnabás látható.

A teljes februári műsor itt böngészhető végig.