Hernádi Judit átvette a Colombina-díjat
2023. 11. 10.

Hernádi Judit átvette a Colombina-díjat

Hernádi Judit a november 9-i Kalamazoo után, a közönség jelenlétében vette át a VIDOR Fesztivál legjobb női alakításáért járó Colombina-díját Kirják Róberttől, a fesztivál és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatójától.

Idén 22. alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a VIDOR Fesztivált. A színházi versenyprogram Hegedűs D. Géza által vezetett zsűrijének döntése értelmében a legjobb női alakításért járó Colombina-díjat Hernádi Judit kapta a Kalamazoo című előadás Pegjének megformálásáért.

Karakteréről így jellemezte a kritika: „A madarakért rajongó Pegnek öt felnőtt lánya van, akik közül négy férjnél van, buzgó, napi gyónó – áldozó katolikus. Özvegy, hosszú házasság után vesztette el férjét. Ad magára, szépen öltözködik, választékosan fejezi ki magát. És reménykedik, még nincs vége az életének, tartogat a sors neki pár örömteli évet. Nagy vágya és álma eljutni Kalamazoo-ba, a madárrezervátumba. Kedvencei a flamingók, akik monogámok, élethosszig választanak párt.”

„Az egyes jelenetek és párbeszédek emocionális értelemben sokakat eltalálnak, olyan témaköröket feszegetve a szituációs humor, az önirónia, a groteszk és az abszurd eszközeivel, mint az időskori újrakezdés megannyi nehézsége, az elköteleződéstől, az újdonságtól való félelem megléte, a másik elfogadása, a generációk közötti feszültségek kezelése, a kockázatvállalás képességének kifejlesztése, vagy éppen a kamaszos hevületek megélése a hatvan év felettiek táboránál” – emelte ki az újságíró.

A díjátatás színpadi pillanataiból mutatunk néhányat.