Jubileum: 150. Párterápia
2023. 01. 28.

Jubileum: 150. Párterápia

150. előadásához érkezik január 31-én a Párterápia. A vígjáték, amely nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

2016. július 8-án Szentendrén, a Városháza udvarán mutattuk be Daniel Glattauer darabját Znamenék István rendezésében, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté közreműködésével.

Tizenhét év házasság és két gyerek után a Dorek házaspár kapcsolatából láthatóan elveszett a régi szikra. Utolsó próbálkozásként szakemberhez fordulnak, akinek nem lesz könnyű dolga. Hogy az eltávolodott pár újra visszataláljon egymáshoz, szakemberhez fordulnak, aki egészen különös módszereket alkalmaz. A frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során pedig a páciensek mellett a pszichiáter életét is megismerhetik a nézők. 

Az előadás a Vidor Fesztiválon elnyerte a legjobb kamaraszínpadi előadás Pierrot-díját, Mészáros Máté pedig a legjobb férfi epizódalakítás Brighella-díját.

A kőszínházi bemutató a mértékadó Mezei néző blogban így írtak az előadásról: "Nem egyszer írtam le az Orlai Produkció előadásai kapcsán, hogy az előadások közös jellemzője, hogy a néző pontosan azt kapja, amit ígértek neki - színvonalas szórakoztatást jó színészekkel. Nem mondják meg, hogy kellene élnünk, de nem lehetetlen, hogy az előadás közös megnézése a megfelelő partnerrel akár mély beszélgetések kiinduló pontjává is válhat. Semmi sem lehetetlen."

Ez az az előadásunk, amelyre még most, hat év fél év után is nagyon hamar elfogynak a jegyek. Szerte az országban játszottuk szabadtéren és színházépületekben, sőt a SzínházTV-vel együttműködésben online verzió is készült belőle, ami a karantén időszakának az egyik legnagyobb sikere volt.

Nagy örömünkre az érdeklődés töretlen, a Párterápia folyamatosan műsoron van a Belvárosi Színházban és országszerte. A helyszíneket és az időpontokat ide kattintva lehet megtalálni.