Kedvezményes jegyekkel itt a szeptemberi és októberi műsor!
2024. 07. 10.

Kedvezményes jegyekkel itt a szeptemberi és októberi műsor!

Már elérhető szeptemberi és októberi műsorunk! Öt bemutatóval indítjuk az évadot!

A magas színvonalú minőségi szórakoztatást szem előtt tartva terveztük meg a következő szezon kínálatát. A következő évadban is szívmelengető, elgondolkodtató történetekkel, kiváló alkotókkal, közönségkedvenc sztárokkal és a jövő nagy művészeivel várjuk nézőinket.

Figyelem!

Július 31-ig tartó bérletakciónkban minden megvásárolt bérlethez egy 50%-os kedvezménykupont adunk, amely a Belvárosi Színházban és a 6színben játszott előadásainkra használható fel – részletek itt! 

Extra ajándék!

Nézőink július 10. és augusztus 10. között 20%-os Early Bird kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket szeptemberi és októberi előadásainkra. A kedvezmény csak a Belvárosi Színházban és a 6színben használható fel és a bemutatók napjaira nem érvényes.

Belvárosi Színház

A legenda háza 

Az egyik legkeresettebb brit drámírónő, Penelope Skinner új darabja szellemes, szórakoztató történet egy vérbeli, nagy színésznő szemüvegén keresztül. A darab 2024-ben London egyik legnagyobb színházi eseménye volt.

Ellen harminc éve eltűnt az emberek elől, azt rebesgették, gyilkosság áldozata lett. Pedig él, és igencsak megvan a véleménye mindenről. Kate, a fiatal filmes kapja a feladatot, hogy felkeresse őt és kiderítse: miért, ki elől szökött a tengerparti sziklán álló házba az egykori nagy színésznő. Mi a titok, amit végre el akar mondani? Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, és hamarosan kiderül: mindenkinek kapaszkodnia kell, ha tartani akarja az iramot.

Az előadásban Hernádi Judit, László Lili, Járó Zsuzsa, Ullmann Mónika, Schruff Milán látható, a rendező pedig Szabó Máté.

A bemutató szeptember 19-én lesz. További időpontok: szeptember 21., október 5., 26.

Jegyvásárlás A legenda házára

Brooklyni mese

Woody Allen új, cinkos humorú darabja világbemutató.

Jobbá tehet-e minket a művészet? Helyes irányba terelheti-e a bűnösöket az, ami tökéletes? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozott Woody Allen, amikor a koronavírus-járvány alatti lezárások idején otthonában új darab írásába kezdett. Egy gengszter és családja a történet főszereplői, meg egy lopott Raffaello-festmény, melyet egész Európa keres. Felbukkan egy dörzsölt orgazda, és a kép hamarosan ott díszeleg a maffiafőnök szobájának falán...

De mi történik ezután? Kire hogyan hat, hogy a világ egyik legszebb alkotásának tulajdonosa lett? 

Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség, hogy előadásunk ősbemutató, a darabot a magyar közönség láthatja először a világon.

A főbb szerepeket Mészáros Máté, Járó Zsuzsa, Cseh Judit, Schruff Milán, László Lili, Bíró Panna Dominika, Rohonyi Barnabás, Dékány Barnabás, Mészáros Martin és Ficzere Béla alakítják, a produkció rendezője Szabó Máté.

A bemutató október 4-én lesz. További időpontok: október 6., 18., 28.

Jegyvásárlás a Brooklyni mesére

6szín

Botrányhős

A zenés stand–up-szerű vígjátékban Marlon Brandót, a legendát Klem Viktor idézi meg.

Egy parasztfiú meséje ez, aki trágyás csizmában elindult a családi házból, hogy nyers modorával, tehetségével és vonzó karizmájával meghódítsa a Broadwayt és Hollywoodot. Marilyn Monroe, Robert De Niro, Charlie Chaplin, James Dean, Francis Ford Coppola és J. F. Kennedy is feltűnnek a történetben. A 20. század egyik legnagyobb filmsztárja, botrányhőse és ikonja lett Brandóból, csillaga örökre Hollywood égboltjának legékesebb helyén ragyog.

A rendező Vecsernyés János.

A bemutató október 23-án lesz.

Jegyvásárlás a Botrányhősre

Jurányi Ház

Mély levegő

Halász Rita első regénye megkapta a 2021-es Margó-díjat, és a Libri Irodalmi Díj tízes toplistájába is beválogatták. A könyvből Pálos Hanna készített monodrámát.

Vera még házas. Egyik este mégis úgy dönt, hogy két kisgyerekével és néhány bőrönddel visszaköltözik (visszamenekül?) az apjához, ahol az ő régi gyerekszobájában találják magukat. Innen kezdődik a történet, melyből egy bántalmazó kapcsolat emléktöredékei bontakoznak ki és a fiatal képzőművész nő újra önmagára találásának útját követjük végig. 

Pálos Hanna, aki számos jelentős szerep nagyszínpadi megformálása után most egy sokkal intimebb, személyesebb és közvetlenebb produkcióban szól a nézőkhöz. Az előadásban Csizmás András jazzbőgős lesz a partnere.

A bemutató szeptember 12-én lesz. További időpontok: szeptember 13., 21., október 4., 16.

Jegyvásárlás a Mély levegőre

Halál Velencében

Kulka János 2006-ban hangoskönyvben mondta fel Thomas Mann regényét, melyben egy idős professzor egy velencei utazás alkalmával szembesül személyisége eleddig rejtett oldalával, amely arra készteti, hogy szembenézzen eddigi életével.

Havas hegyek között egy férfi mozdul a szállodai szobában. A karmester megszokott rutinnal készülődik az esti koncertre. Múlnak a percek, türelmesen várja a taxit. Az idő egyre lassabban telik, s nem jön érte senki. A korábban megnyugtató, otthonos egyedüllét egyre idegenebbé válik számára – valami megváltozott. 

Csuja László
rendezése különféle színházi műfajokkal kísérletezik: egyszerre performance, hangjáték és monodráma, amelyben az élet, a színház és az irodalom szétválaszthatatlanul összefonódik és sajátos viszonyba lép egymással. 

Kulka János személye több generáció számára fogalom. Egyéni formátumú alkotóművész, összetéveszthetetlen stílussal és karizmával. 58 éves, amikor az életében egyik napról a másikra minden megváltozik. Az események óta ez az első alkalom, hogy egyedüli szereplőként lép színpadra.

A bemutató szeptember 27-én lesz. További időpontok: szeptember 28., 29., október 5., 10., 22.

Jegyvásárlás a Halál Velencében-re