Különleges kisfilm A szív hídjai 150. előadásáról
2023. 02. 22.

Különleges kisfilm A szív hídjai 150. előadásáról

Február 10-én játszottuk 150. alkalommal A szív hídjait. Az előadás előtt közel tíz év emlékeit, különleges pillanatait idéztük a művészekkel.

A Madison megye hídjai, Robert James Waller nagy sikerű regényének filmváltozata Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. A magyarországi bemutató az Orlai Produkció jóvoltából jött létre, Udvaros Dorottya és László Zsolt tíz éve kelti életre a felkavaró történetet, amelynek helyszíne egy amerikai kisváros. 

2013. június 29-én volt a bemutató az Óbudai Társaskör kertjében Novák Eszter rendezésében. Számára fontos volt, hogy A szív hídjaiban hosszú idő után újra Udvaros Dorottyával és László Zsolttal dolgozhatott. „Ha csak olvasom a szöveget, akkor lehet, hogy eszembe sem jut megcsinálni. De sokat segített, hogy láttam már egyszer két nagyszerű színésztől, Clint Eastwoodtól és Meryl Streeptől ezt a történetet elmesélni. Egyáltalán nem zavar, hogy ilyen értelemben van az előadásnak előzménye” – mesélte akkor. 

Hősei egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon, és egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hídjairól. Véletlen találkozásukból megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott – még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét.

A bemutató előtt László Zsolt így fogalmazott: „Az a jó ebben a darabban, hogy miközben alapvetően a mi kettősünkről szól a történet, nagyon fontos, hogy annak a két, már felnőtt embernek az életében, akik gyakorlatilag visszaemlékeznek a mi történetünkre, milyen változást idéz elő ez a sztori. A srác megerősítést nyer, a lány pedig ráébred arra, hogy zsákutcában toporog a kapcsolata. Jó, hogy ők sem maradnak érintetlenül az anya történetének megismerése után.”

És vanjon 2023-ban milyen érzésekkel lépnek színpadra? Mutatjuk!

Udvaros Dorottya és László Zsolt mellett Járó Zsuzsát (aki Szamosi Zsófiától vette át a szerepet) és Chován Gábort láthatja a közönség ebben a titkokkal teli, felkavaró történetben, Vázsonyi János pedig szaxofonon közreműködik.