László Lili Junior Prima díjas
2023. 09. 22.

László Lili Junior Prima díjas

Öt fiatal művésznek, köztük alkotóközösségünk tagjának, László Lilinek ítélték oda idén a Junior Prima díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában csütörtökön Budapesten. A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

László Lili 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea osztályában. Szakmai gyakorlatát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban töltötte. 2016 óta játszik az Orlai Produkció előadásaiban.

2023-ban megkapta a Pro Arte Erzsébetváros díjat és Junior Prima díjjal ismerték el.

Nézőink jelenleg A nulladik perc, a Tapasztalt asszony, a Mezítláb a parkban, a Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka?, a Jaj, Nagyi! és a Redőny előadásainkban győződhetnek meg kivételes tehetségéről.

Az MBH Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 48 jelöltet állítottak ebben az évben. Közülük választotta ki a hattagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál, színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt az öt fiatal tehetséget, akik kiérdemelték a Junior Prima címet. Az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a csaknem ötven jelölt közül kiválasztott tehetségeknek.