Mi várható februárban?
2024. 01. 18.

Mi várható februárban?

A legfontosabb: a Lavina bemutatója február 25-én!

De kezdjük a statisztikával: 3 budapesti játszóhelyünkön 24 produkció lesz repertoáron. A Jurányiban 7, a 6színben 4, a Belvárosi Színházban pedig 13 előadásunkat láthatja a közönség.

Természetesen februárban is utazunk. Eleget teszünk budapesti, egri, nagykanizsai, paksi, siófoki, szentendrei, szombathelyi, tiszaújvárosi és váci meghívásoknak, hiszen alapításunk óta célunknak tekintjük, hogy az ország minden pontjára eljuttassuk a minőségi kultúrát.

A hónap legjobban várt eseménye a Lavina bemutatója. Az előadást a Katona József Színházzal együttműködésben készítjük, a rendező Pelsőczy Réka. Ruben Östlund filmvászonról is ismert fekete komédiájának friss színpadi adaptációja üdítő humorral és empátiával beszél az emberi kapcsolatok rejtelmeiről.

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot. Elvégre hogyan lehet arról beszélni, ha egy családfő a veszélyből első ösztönében nem a gyerekeit, hanem a telefonját menti ki?

A főbb szerepeket Mészáros Béla és Járó Zsuzsa alakítják, az előadásban Száraz Dénes, László Lili, Ulllmann Mónika, Rohonyi Barnabás és Tóth Zsófia láthatók. Az előadás szövegkönyvét Zöldi Gergely fordította, a díszlet tervezője Tihanyi Ildikó, a jelmezeké Juristovszky Sosa, a zeneszerző Hunyadi Máté.

A Lavina bemutatója február 25-én lesz a Belvárosi Színházban. A további előadás-időpontok: február 26., március 1., 17. és 27. 29 óra. Szokás szerint lesz délutáni alkalom is: március 17-én 15 órai kezdettel is játsszuk a Lavinát. 

A teljes februári műsor ide kattintva böngészhető végig.