Molnár Piroska: Nem küzdök az öregedéssel
2022. 08. 17.

Molnár Piroska: Nem küzdök az öregedéssel

A kilencvenegy éves Vera magányos élete teljesen felborul, amikor unokája, Leo megjelenik nála az éjszaka közepén. A húszas éveiben járó fiú egy tragédiával végződő országjáró biciklitúra miatt keres menedéket: míg Leo a nagymamájától vár vigaszt, Vera a férje, Joe elvesztése óta először talál igazi társaságra egy másik emberben.

Amy Herzog Jaj, nagyi! (Eredeti címén: 4000 miles) című műve érzékeny és bensőséges kamaradráma, amely szól a generációk közötti kapcsolódásról, a bizalomról, őszinteségről, a kapcsolatok tökéletlenségéről, az öregséggel való szembenézésről. A darabot, amely már meghódította az off-Broadwayt, 2013-ban pedig a Pulitzer-díj drámai kategóriájának döntőjébe is bejutott, most az Orlai Produkció tűzte műsorára. A Jaj, nagyi! című előadást augusztus 10-én mutatják be a Benczúr Kerti Esték részeként, Molnár Piroska, Rohonyi Barnabás és László Lili szereplésével.

A főszereplőt alakító Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő szerint ez a darab is arra próbál rámutatni, hogy a nagyszülők talán jobban tudnak kommunikálni az unokákkal, mint hajdan a gyerekeikkel tették fiatalon, ahogy a fiatal generáció is könnyebben megnyílik az idősebbeknek.

Forrás: Magyar Hang - Makrai Sonja