Pro Arte Erzsébetváros díjat kapott László Lili
2023. 03. 16.

Pro Arte Erzsébetváros díjat kapott László Lili

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Pro Arte Erzsébetváros kitüntetéssel ismerték el László Lilit.

Március 15-én a K11-ben köszöntötték a kerület kiválóságait, akik 2023-ban az önkormányzat kitüntetéseit kiérdemelték. A díjakat Niedermüller Péter polgármester mellett az alpolgármesterek – Bárdi Zsuzsanna, Szücs Balázs, dr. Kispál Tibor –, illetve Molnár István és Devosa Gábor önkormányzati képviselők adták át.

„A Belvárosi Színház ünnepelt ifjú sztárja – László Lili – is Pro Arte elismerést érdemelt: őt az Orlai Produkciókban csodálhatja meg a közönség. (A cikk szerzője legutóbb a Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka és a Mezítláb a parkban előadásokban tapsolt kivételes tehetségének.)” Így tudósított az Erzsébetváros.hu oldal a díjátadóról.

László Lili 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea osztályában. Szakmai gyakorlatát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban töltötte. 2016 óta játszik az Orlai Produkció előadásaiban. 

Lili rendkívül sokoldalú színésznő: szeleburdi és cserfes a Mezítláb a parkban Corie-jaként, traumáiról bátran beszélő fitneszedző a Tok-tok...-ban, a Jaj, Nagyi!-ban két egészen eltérő karakter bőrébe is belebújik, a Redőny Évájaként pedig estéről estére mély, katartikus alakítást nyújt.

A sor hamarosan a Tapasztalt asszonnyal folytatódik, aztán jön még évad végén A nulladik perc - van tehát alkalom, nézzétek László Lilit, Erzsébetváros friss műveszeti díjasát!