Színházi ajánló: Orlai Produkciós Iroda – Budapest, Te!
2021. 07. 27.

Színházi ajánló: Orlai Produkciós Iroda – Budapest, Te!

Érzések, helyek, városlakók, karakterek, közlekedés, szórakozás, evés, ivás, szeretet, szerelem, gyűlölet, öröm, fájdalom, Pest, Buda.


Körfolyosó, kutyakaki, mozgólépcső, troli.

Lüktető, sokszínű, táncoló, daloló.

Budapest, Te!

Magával ragadó, betaláló, gondolkodtató, szórakoztató, megmosolyogtató, elszomorító, élményt adó.

A város szép és kevésbé szép arcai, a budapestiek szép és kevésbé szép arcai.

A színpadon az egyetlen díszlet (díszlettervező: Kálmán Eszter) forog, mint egy körhinta, mindig más képeket mutatva. A kellékek ötletesen felhasználva, így lesz a bőröndből kutya, a női ridikülből locsolókanna.

A jelmezek (jelmeztervező: Keszei Bori) egyszerű hétköznapi városi viseletek, némi retró hatással, és különleges extrával.

A zenés városnézés idegenvezetői: Járó Zsuzsa, Péter Kata, Nagy Dániel Viktor, Radnay Csilla, Takács Zalán, Gombó Viola, Börcsök Olivér, egyik pillanatról a másikra ugrálnak a különböző karakterek bőrébe, finom humorral és lelkes örömmel mutatják meg a nyüzsgő város változatos életképeit. Mindannyian elképesztően remek játékkal és kiváló énekléssel. Hozzájuk csatlakozik a rövid mosdószünet kivételével végig a színpadon lévő hangulatfelelős, a „szintis dj” (zenei vezető: Wagner-Puskás Péter), aki együtt él a megelevenedő történetekkel, és az élő zenélés varázsával „vezényli” végig a városnéző utazást. A látványhoz kapcsolódik a remek mozgás és koreográfia (koreográfus: Bodor Johanna).

„…ez a mi városunk. Kicsit szmogos, kicsit piszkos, de nincs még egy ilyen szép város.”

Aki budapesti, annak látnia kell.

Aki nem budapesti, annak meg főleg.

Aki szereti a várost, azért nézze meg az előadást.

Aki nem szereti, az meg azért.

A városnézés végén szívesen kértem volna még ráadásul néhány kör kirándulást, és néhány dalt. De így is dúdolgatok magamban, és mosolygok, ahogyan felidézem a tegnap estét.

„Szeretjük ezt a várost színéről és fonákjáról, mert olyan, mint maga az élet.”

 
 
Forrás: Holnap Magazin - Szalay Hajnalka