Színházi bloggerek toplistáin a Redőny
2023. 01. 15.

Színházi bloggerek toplistáin a Redőny

Mértékadó színházi bloggerek szerint az év legjobb előadásai között szerepel a Redőny, László Lili pedig a legjobb színésznők közé került.

Büszkeség számunkra, hogy két jól ismert és mértékadónak tekintett színházi blogger is az év legjobbjai közé választotta a Redőny előadásunkat. A Mezei néző blogot vezető Makk Zsuzsa úgy fogalmazott a Redőnyről, hogy ez „a tavalyi mezőnyből számomra az az egyik legértékesebb előadás, ráadásul kortárs magyar szerző műve”, és a legjobb színésznők közé sorolta László Lilit. Évad-összefoglalójában megjegyezte, „kedvencem volt Orlai Tibor csapatának Redőny című előadása, benne a nagyon szerethető László Lilivel (mint a legjobb színésznők egyike is szerepel itt).”

A Kulter.hu oldalon Máthé Elek sorolta személyes top 10-ébe a Redőnyt.Így írt az előadásról:

„Tényleg azon múlna egy ember élete és boldogsága, hogy a Büdös Gizi lagziján ki mögé kerül vonatozás közben? Bizony, ilyesmiről szól ez a darab: Maros András kortárs szerző nem sokat vacakol, nem finomkodik, hanem elénk teszi a kilátástalanság és reménytelenség képeskönyvét. Igen, ha ide születtetek, akkor nagy valószínűséggel ez lesz a sorsotok, plusz-mínusz egy-két házszám vagy településnév, de ez utóbbiak se sokat számítanak, nem is írják ki őket végig a helységnévtáblákon, mert minek. Közben persze rengeteg mulatságos jelenetet kapunk, hogy ne akarjuk helyben felvágni az ereinket, és élvezzük a rengeteg rendezői ötletet, de az egész ettől még borzalmas, mert sajnos tényleg a magyar valóságot látjuk. László Lili annyira meggyőzően hozza a főszereplő Évát, hogy az embernek kedve lenne néha felszólni a színpadra és figyelmeztetni, de valójában persze reménytelen, úgy se lenne jobb. Tartok tőle, hogy nagyon sok néző ismerhetett rá Éva sorsára a saját környezetében – látjuk, hogy merre megy a történet, tudjuk, hogy rossz felé, mégsem tudunk segíteni. Pataki Ferenc narrálja Nándiként (még születése előtt is) a darabot, ami szintén humorforrás – ekkora csecsemőt rég láttunk színpadon. A Redőny összességében nagyon mai, nagyon átélhető, nagyon élvezhető. Legyünk hálásak az Orlai Produkciónak, hogy ezekben az időkben is felvállalják a szórakoztató előadásokon túl az aktuális problémákat feszegető darabokat.” 

A Redőnyre ide kattintva jelet jegyet vásárolni