Hernádi és Kern elvarázsolta az aradi közönséget
2014. 02. 20.

Hernádi és Kern elvarázsolta az aradi közönséget

Fergeteges siker övezte kedd este Aradon a Hitted volna? című darabot Hernádi Judit és Kern András főszereplésével, akiket az előadás végén a nézők felállva tapsoltak meg.

Az Aradi Kamaraszínház mint az egyetlen aradi magyar színház, amelyik kizárólag színvonalas előadásokkal kényezteti közönségét ismét kitett magáért, hisz olyan darabot hozott el, amelyik Budapesten is telt házat vonz.

A történet alapja egyszerű: egy férfi és egy nő, akik elvesztették házastársukat, és évtizedek óta barátok, végül összekötik életüket. Ám amíg a darab végén eljutnak ide, túlzás nélkül állítható, hogy percenként robbantak a poénbombák, köszönhetően a kiválóan megírt darabnak és persze a két főszereplőnek, valamint Verebes István rendezésének. Az aradi közönség pedig vevő volt a darabra, a finom poénokra.

Hernádi és Kern, akik a szakma csúcsát mutatták be Aradon, igaz, csak körülbelül húsz perc után oldódtak fel teljesen, ekkortól érződött, hogy kimondottan élvezik a már legalább két tucatszor előadott darabot, levetkőzték az „idegen pálya” keltette gátlásokat, és fenntartások nélkül magukba zárták a hálás közönséget. Érthető, hisz tárt karokkal fogadták őket.

És akik hozzájárultak még a darab sikeréhez: Ficzere Béla, Jeges Krisztián.