Tavasszal és nyáron felpörögnek az események az Orlai Produkciónál
2014. 03. 17.

Tavasszal és nyáron felpörögnek az események az Orlai Produkciónál

2014 márciusa és júliusa között az ország három városában hét bemutatóval jelentkezik az Orlai Produkciós Iroda. Budapesten a Katonák, a Micsoda útjaink, az Akit az istenek szeretnek és az Amadeus; Balatonföldváron a Bagoly és Cica valamint a Csemegepultos naplója, Szentendrén pedig a Happy End mutatkozik be. A szereplőgárda természetesen megint illusztris, vannak visszatérő kedvencek, és olyanok is, akiknek fellépésével régi, közös tervek válnak valóra. A teljesség igénye nélkül: Hernádi Judit, Kulka János, Keresztes Tamás, Szabó Kimmel Tamás, Jordán Adél, Fekete Ernő, Hegyi Barbara, Margitai Ági, Csákányi Eszter, Bánfalvi Eszter, Egri Márta, Fodor Tamás és Kaszás Gergő.

Március 27-én, a Tavaszi Fesztivál keretében, Mátyássy Bence rendezésében mutatják be a Katonák című előadást a Thália Színházban. Az előadás Sztravinszkij A katona története és Hunyady Sándor Bakaruhában című drámájának ihletett párosításából jön létre, az I. világháború 100. évfordulója alkalmából. Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Mátyássy Bence, Bánfalvi Eszter, Huzella Juli és Sztarenki Dóra.

katonak-1

Március 31-én a Belvárosi Színházban Mohácsi János 2012-ben végzett kaposvári színészosztálya emlékezik Cseh Tamásra a Micsoda útjaink című koncertfilmmel és koncerttel. Az előadók között találjuk az osztály tagjait, többek között Boros Annát, Lovas Rozit, Lábodi Ádámot és Formán Bálintot. Vendégként fellép Csákányi Eszter és Kulka János.

Április 30-án Csákányi Eszter énekel és beszél fontos témákról Akit az istenek szeretnek című zenés estjén, a Spinoza Színházban. Örök témái a nők, őket mutatja be nagy empátiával és rokonszenvvel, humorral és öniróniával. Persze lesz szó sok másról is, a zeneszerzők között pedig Stingtől Aznavouron át a Bëlgáig nagy a választék. Lehet kicsit sírni és visítva nevetni - "A Csákányi" ehhez nagyon ért.

micsoda_utjaink-1

Júniusban régen tervezett előadás az Amadeus érkezik a Belvárosi Színházba Kulka János és Keresztes Tamás főszereplésével: Peter Schaffer világhírű drámáját mintha rájuk öntötték volna. A mű valódi jutalomjáték a két főszereplőnek, illetve a harmadiknak: mely maga a muzsika. Hiszen a téma Mozart, a tökéletes muzsika zseniális ifjú komponistája, és a kifinomult műértő, s egyben féltékeny pályatárs, Antonio Salieri élet-halál küzdelme. Szikszai Rémusz rendező és csapata korábbi előadásai alapján (legutóbb az I. Erzsébet a Szkénében) fondorlatos színházi teret, és izgalmas csapatmunkát várhat a néző ezúttal is. A csapat tagjai: Egri Márta, Fodor Tamás, Lovas Rozi, Kaszás Gergő, Murányi Márta, Tamási Zoltán.

Júliusban három fontos bemutatóra kerül sor.

amadeus_plakat

Balatonföldváron a Kultkikötőben Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás játszik a Bagoly és Cica című szerelmi komédiában, amely Pelsőczy Réka második rendezése az Orlai Produkciónál, a hatalmas kritikai- és közönségsikerű Római vakáció után. Az Amadeushoz hasonlóan ez a színdarab is sikerrel mutatkozott be a mozikban, Barbra Streisand és George Segal alakításában. Bemutatásával szintén régi terve válik valóra a Produkciós Irodának, ezzel az izgalmas és szeretni való színész-párossal.

Szintén Balatonföldváron Göttinger Pál rendezésében Ötvös András adja elő Gerlóczy Márton nagysikerű regényének színpadi adaptációját, a Csemegepultos naplóját.

Szentendrén mutatjuk be Anat Gov zenés darabját, a Happy Endet; az ilyen szereposztásra szokás azt mondani: parádés. Az izraeli szerző különös témájú művének hatalmas színpadi sikere messzire elhallatszott, és azonnal világos volt: megrendezésére egyéni látásmódú alkotóra van szükség. Gergye Krisztián személyében az Iroda rátalált a tökéletes emberre: a koreográfus-rendező stílusa, színpadi világa garancia a különleges színházi estére. A szereplők: Hernádi Judit, Fekete Ernő, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter, Bertalan Ágnes, valamint Nagy Dániel Viktor, aki többek között épp a Római vakációnkban robbant be a köztudatba. Közreműködnek Gergye Krisztián táncművészei.