"Izgalmas, nagy feladat egy ilyen összetett nőt eljátszani" - Pálmai Anna
2017. 11. 22.

"Izgalmas, nagy feladat egy ilyen összetett nőt eljátszani" - Pálmai Anna

Péter Kata, az Orlai Produkció Love, love, love című előadásának Sandrája a valós életben anyaszerepre készül, ezért 2017 decemberétől Pálmai Anna játssza a darab női főszerepét. Pálmai Annát, a Katona József Színház művészét először láthatjuk Orlai produkcióban.

– Örültél, amikor felkérték arra, hogy vedd át Péter Kata szerepét?

– Persze, hogy örültem! Egyrészt Kata örömének, másrészt annak, hogy Orlai Tibor megkeresett. Reméltem, hogy egyszer valami kapcsán eszébe jutok. Harmadrészt annak, hogy Schruff Milánnal osztálytársak voltunk, de az egyetem elvégzése óta most találkozunk először színpadon. Csak akkor ijedtem meg, amikor elolvastam a darabot és szembesültem azzal, hogy mennyi szöveget kell megtanulni.

– Nagyobb kihívás valaki után játszani egy szerepet, mint kezdettől fogva benne lenni a produkcióban?

– Nem tudom, velem volt már, hogy beugróként első pillanattól otthonosan mozogtam egy előadásban, és olyan is, hogy egy általam próbált szerepben szenvedtem, amíg műsoron volt, mert sosem lett igazán az enyém a dolog.

– A szerep megformálásában – akarva-akaratlanul – mintának tekinted a színpadi elődödet?

– Fontos sorvezető az, akitől szerepet veszek át, hiszen ő a kiindulási pont, az alap, arról nem is beszélve, hogy Katát nagyon szeretem. Nyilván lesz, amit majd máshogy gondolok, vagy a szerepen belül máshova helyezem a hangsúlyokat, mint ő, de hát ez így normális, azt hiszem. Különböző emberek vagyunk.

– Milyennek találod Sandra figuráját? Mennyire áll távol a személyiségedtől?

– Izgalmas, nagy feladat egy ilyen összetett nőt eljátszani. Azt hiszem, nagyon erős benne a rettegés, a félelem. Hogy mitől, azt még pontosan nem tudtam megfogalmazni magamnak, de erősen sejtem. Még van időm rájönni, december 3.-án játszom először. (Nevet.)

Szerző: L. Horváth Katalin

Forrás: szinhaz.org