Bemutattuk a Családi tűzfészek című előadást
2020. 02. 28.

Bemutattuk a Családi tűzfészek című előadást

A Orlai Produkciós Iroda, a Trafó és a Füge koprodukciójában készült legutóbbi, 2020. február 27-i bemutatónk, a Családi tűzfészek. Tarr Béla filmjét az előadás rendezője, Pass Andrea és Garai Judit dramaturg írták színpadra.

Lakáshiány, Paks, népesedéspolitika, a rendszernek való kiszolgáltatottság, kilakoltatások és egy összetört Kádár-címer, amit precízen, mintha meg sem történt volna, össze kell ragasztani. A Családi tűzfészek, a 22 éves Tarr Béla első filmjének motívumai ezek. Bárcsak egyszerű korkép lenne, amit kizárólag gyermekkorunk, fiatalságunk miatt némi nosztalgiával nézhetnénk, de nem. Sokkal inkább keserű fájdalommal figyeljük mindazt, aminek rég el kellett volna múlnia. Igazi időutazás ez, negyven évet pörgetünk vissza. Vagy pont ellenkezőleg: ez nem más, mint mozdulatlanság? Emberi kapcsolatok recsegnek-ropognak, miközben az összezárt családtagok egyszerre sóhajtják: „Csak lenne egy lakásom!”

Az előadás szereplői: Péter Kata, Gyabronka József, Schruff Milán, Hernádi Judit, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Török-Illyés Orsolya, Nagy Norbert.

További előadás-időpontok és jegyvásárlás: https://orlaiprodukcio.hu/plays.php?id=4127