Két online bemutatóval készülünk 2021. februárban
2021. 01. 26.

Két online bemutatóval készülünk 2021. februárban

Februárban a Varsói melódia és a Határátlépések online bemutatójával készülünk.

Online közvetítéseinkre bérleteiket és páros jegyeiket is felhasználhatják. Részletes információ: https://orlaiprodukcio.hu/news.php?id=4625

Február 4-én látható a Varsói melódia. Leonyid Zorin finoman lírai darabját, a szerelem himnuszának is szokták nevezni. Nem véletlenül. Megismerünk egy lengyel lányt (Tompos Kátya) és egy orosz fiút (Adorjáni Bálint), akik 1946-ban Moszkvában egymásba szeretnek. Helga a háború után elpusztult Varsóból megy a szovjet fővárosba, hogy énekesnőnek tanuljon, Viktor pedig, aki szintén megjárta a világháborút, borásznak készül. A történelem azonban közbeszól: egy pártrendelet miatt nem házasodhatnak össze. Új életet kezdenek, egymástól távol, határokkal elválasztva. Látjuk őket egy évtizeddel később, amikor véletlenül összesodorja őket a sors, de már mindketten házasok. Majd eltelik újabb tíz év, amikor találkoznak, és a régi érzelmek újra fellángolnak. De vajon beteljesedhet-e a kapcsolatuk? A Varsói melódia a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon megkapta a legjobb kamara-előadás díját, Tompos Kátya pedig a legjobb női főszereplőnek járó elismerést.

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/varsoi_melodia_2

Február 25-én tartjuk a Határátlépések online premierjét. Mindennek van határa, állandóan feszegetjük a határainkat, a határ a csillagos ég, tartsuk tiszteletben egymás határait, közben meg a határok megszűntek, de határvédelemre szükség van, nem is szívesen lépjük át a határainkat, de a távolságtartás mégis rossz, de azért húzzuk meg, lépjük át, tartsuk tiszteletben, gyere közelebb, ne gyere, ez már nem is én vagyok, de most akkor mindennek van határa, vagy csak kinek hol? A „határ” szóval elképesztően sokat lehet játszani, sokféle asszociációra alkalmas. Ezt használták ki a Határátlépések alkotói, Dömötör András, Deés Enikő, Benedek Albert, illetve Járó Zsuzsa, Mészáros Máté, Ötvös András, Péter Kata és Schruff Milán, akiknek a személyes történeteiből építkezik az előadás.

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/hataratlepesek_2

Az ismétlések közül engedjék meg, hogy felhívjuk a figyelmüket egy kortárs magyar darabra. A február 16-án ismételt Hurok kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig. A téma pedig a pénz mellett az emberi kiszolgáltatottság. A szemszög azonban gyorsan változik: a megalázottból a következő jelenetben megalázó lesz, aki éppoly kegyetlenül kínozza áldozatát, ahogy őt kínozta nemrég valaki, akinek ez a hatalmában állt. Tapasztaljuk, milyen fájóan hiányzik napjainkból a szolidaritás, az irgalom, és ahol ez mégis megjelenik, ott… de ez kiderül az előadásból! Akiket a színpadon látnak: Mészáros Máté, Debreczeny Csaba, Járó Zsuzsa, Nagy Dániel Viktor, Epres Attila, Rába Roland, Gombó Viola, Dékány Barnabás, valamint a csembalón közreműködő Kákonyi Árpád, aki a Hurok különleges zenei világáért is felel.

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/hurok_2

Közvetítéseink februárban:

február 4. (csütörtök) Varsói melódia – online bemutató

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/varsoi_melodia_2

február 5. (péntek) Second Life, avagy Kétéletem

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/second-life-avagy-keteletem_2

február 6. (szombat) Egy őrült naplója

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/egy-orult-naploja_3

február 12. (péntek) A csemegepultos naplója

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/a_csemegepultos_naploja_3

február 13. (szombat) Hogy szeret a másik

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/hogy-szeret-a-masik_2

február 16. (kedd) Hurok

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/hurok_2

február 19. (péntek) HERNÁDI pont

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/hernadi_pont_2

február 25. (csütörtök) Határátlépések – online bemutató

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/hataratlepesek_2

február 27. (szombat) Egyasszony

Jegyvásárlás: https://szinhaztv.com/eloadas/egyasszony_3

Az előadások a színházakban megszokott módon, 19 órakor kezdődnek és másnap 23 óráig nézhetők meg.

Az Orlai Produkciós Iroda legnépszerűbb előadásait 6 kamerával, 4K, Ultra HD minőségben, online közvetítjük. Online közvetítéseinkre bérleteiket és páros jegyeiket is felhasználhatják. Részletes információ: https://orlaiprodukcio.hu/news.php?id=4625