OPI Extra

OPI Extra

Állj bele!

Találkozás, együttlét, közös gondolkodás, inspiráló történetek, kreatív feladatok – ez az Állj bele!, az Orlai Produkciós Iroda közösségi játéka, amely személyes alkalmakon és az online térben is várja az új élményekre nyitott, játékos kedvű nézőket.

Itt a helyük, ha szeretnének

  • új emberekkel találkozni,
  • inspiráló történeteket megismerni,
  • érdekes, elgondolkodtató és kreatív feladatokban részt venni,
  • izgalmas témákról beszélgetni,
  • a megszokott ritmusból kimozdulni,
  • két tartalmas órát tartalmasan eltölteni.

 

Az Állj bele! játékvezetői, Csikász Ágnes és Nagy Zsombor drámainstruktorok. Vezetésükkel izgalmas, sokakat érdeklő kérdéseket boncolgatunk, köztük társadalmi, szociális, sőt akár tabutémákat is. A kétórás alkalmakon megosztjuk egymással gondolatainkat, különböző véleményeket és nézőpontokat vizsgálunk meg. A játékos együttléteken minden alkalommal csatlakozik hozzánk az Orlai Produkciós Iroda alkotóközösségének egy-egy tagja is.

 

Állj bele! foglalkozások

 

Ismered a határaidat? 

Hol húzod meg a határaidat? Át mered lépni őket? Érezted úgy, például a karantén alatt, hogy átlépted valamelyik határodat? Hogyan éljük meg és hogyan reagálunk, ha szélsőséges helyzetbe kerülünk? Mikor és mit vállalunk be/fel? Hogyan lehet minket kimozdítani a komfortzónánkból? Egyáltalán: ki kell-e mozdulnunk belőle?

Valódi és virtuális kapcsolataink

Vajon könnyebben alakítunk ki kapcsolatokat online, mint személyesen? Mi a fontosabb a másikban: a hozzánk hasonló vagy a tőlünk eltérő tulajdonságai? A vírushelyzetben az email, a Facebook, a Skype, a Zoom szorosabbá tette kapcsolatainkat? Az online kapcsolattartás hosszabb távon is működtethető? A mai korban könnyebb a társkeresés, mint a randiappok nélküli világban volt? Lehet-e több Nagy Ő az életünkben?

Mi lett volna, ha...?

Hogyan alakult volna az életem, ha…? Egy-egy drámai vagy szürreálisan komikus helyzetben bizonyára mindenki eljátszott már ezzel a gondolattal. Milyen lenne az a másik élet? Igaz-e a mondás, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, vagy valóban léteznek eleve elrendelt dolgok?

Játék a mássággal

Mitől függ a másság megítélése és elfogadása? Mi a szerepe a félelemnek a kirekesztésben? Hogyan válik valaki kiközösítetté? Felül lehet írni az ősi indulatokat?

A velünk élő erőszak

Hol kezdődik az erőszak? Hogyan viszonyulunk hozzá, ha az utcán, a munkahelyen, az iskolában vagy a családon belül történik? Hogyan, ha áldozatok, ha elkövetők vagy csak a szemlélői vagyunk? Merünk beszélni róla?