Mellettünk

Bemutató:

A közös identitásról, régről és máról, identitásról és szülőkről, magukról, a falusi gyerekkorról és szerelmes kamaszokról, és persze az új regényhősről, Veráról mesélnek a Grecsó-fivérek más-más nyelven, mégis dialógusban. A zene és a tánc felel az írásokra, de nem magyarázza a szöveget, nem pantomim. A közös este inkább élvezetes, különös küzdelem, lelki leltár, virtuális családállítás. Eltérő nézőpontok, más formák, a közös gubancok körül.

Szerelmek szövődnek, édes-bús történetek kerülnek elő az almáriumból. Tartalmas, mégis intim, könnyed szórakozás, egy zenés-táncos színházi pódiumest a családról, a szerelmekről, az első nagy szerelemtől az első válásig.

-----

GRECSÓ KRISZTIÁN 1976-ban született Szegváron, a békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán végzett tanítóként, de sohasem tanított. A József Attila Tudományegyetem magyar szakát 2001-ben fejezte be. Öt évig élt Békéscsabán, volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke is. 2009-tõl vezeti az Élet és Irodalom próza és esszé rovatát. Isten hozott című regénye (Magvető, 2004) németül, csehül és szlovénül is megjelent. A Magvető gondozta a Pletykaanyu című novelláskötet második kiadását is 2005-ben, 2001-ben ezzel a kötettel robbant be Grecsó Krisztián a kortárs prózairodalomba. 2008-ban jelent meg Tánciskola című regénye. Legújabb műve, a Mellettem elférsz 2011 tavaszán került a könyvesboltokba. Drámáját, a Cigányokat (2010) Máté Gábor rendezésében tűzte műsorra a budapesti Katona József Színház. Déry Tibor-díjat 2004-ben, József Attila-díjat 2006-ban kapott.

http://grecso.hu/

GRECSÓ ZOLTÁN 1983. április 8-án született Szentesen, szabadúszó táncművész és koreográfus. 2006-ban Linzben diplomázott, majd számos magyar és külföldi koreográfussal dolgozott együtt – Stefanie Batten Bland, Duda Éva, Frenák Pál, Goda Gábor, Anna Tente. Több mint tíz év szakmai tapasztalatot követően 2009-ben megalapította saját improvizációs stúdióját, amely Willany Leó néven vált ismertté. Immár negyedik éve tanít a Színház és Filmművészeti Egyetemen, 2014-től Fülöp Viktor ösztöndíjas táncpedagógus és az Amatőr Táncszövetség művészeti alelnöke.

http://grecso.com/

Egy részben 1 óra 30 perc

Fotók / videók